maanantaina, huhtikuuta 27, 2015

VIIDEN AINEKSEN SITRUUNANELIÖT

Laitoinhan minäkin pääsiäisenä testiin viiden aineen viljattoman, maidottoman ja sokerittoman kakkuohjeen, jota aion soveltaa jatkossakin joka ikisen kakun kanssa. Tuo sitruuna ei ihan meikäläisen makeanhimoiseen suuhun uponnut, mutta varsinkin tuo pohja oli aivan mielettömän monikäyttöinen! Meillä meni sitruunaa enemmän kuin ohjeessa, joka saattoi olla ongelma minun suuni kanssa. Mies kuitenkin tykkäsi, hän kun ei ole niin sokerin perään. 

Ajattelin kokeilla tätä seuraavaksi ihan marjojen kanssa, tuo pohja menee ehdottomasti kokeiluun ainakin mustikkapiirakan seuralaisena! 



 Sitruunaneliöt (gluteeniton, laktoositon, paleo)
16 palaa
Pohja:
0,6 dl juoksevaa hunajaa
1,2 dl huoneenlämpöistä kookosöljyä (paksua, ei nestemäistä)
ripaus suolaa
2,4 dl kookosjauhoa
Päällys:
2–3 sitruunaa (2 ½ tl raastettua sitruunankuorta ja 1,2 dl tuorepuristettua sitruunamehua)
3 munaa
1,2 dl juoksevaa hunajaa
2 tl kookosjauhoa
Voitele 20 x 20 cm:n kokoinen vuoka kookosöljyllä. Voit vaihtoehtoisesti vuorata vuoan pohjan leivinpaperilla.
Yhdistä kulhossa juokseva hunaja, huoneenlämpöinen kookosöljy ja ripaus suolaa. Vatkaa tasaiseksi. Siivilöi joukkoon kookosjauho ja sekoita.
Tasoita taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hivenen kullanruskeaa väriä. Anna jäähtyä puolisen tuntia.
Laske uunin lämpö 160 asteeseen.
Pese ja kuivaa huolellisesti sitruunat. Ota kahdesta sitruunasta keltaista kuorta ohuelti hienolla raastinterällä. Tarvitset kuorta 2 ½ tl.
Purista 2–3 sitruunasta mehua, jotta saat sitä 1,2 dl.
Yhdistä päällyksen munat, juokseva hunaja ja raastettu sitruunankuori. Vatkaa kevyesti seokseksi käsivispilällä.
Mittaa toiseen kulhoon sitruunamehu ja lisää kookosjauho koko ajan vatkaten. Kaada sitten sitruunamehuseos munaseokseen koko ajan vatkaten.
Kaada päällys jäähtyneen pohjan päälle ja paista 160-asteisen uunin alatasolla 21–23 minuuttia, kunnes päällys on melkein asettunut, mutta värähtää vielä aavistuksen.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Laita sitten jääkaappiin vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Leikkaa 16 neliöksi. Säilytä tarjoiluun asti jääkaapissa.
Ohje täältä.


Jepjep, eli tämmöstä tähän maanantaihin! Pääsiäisohjeeksi ollaan aika reippaasti myöhässä, mutta haittaakos tuo? Ja blogi ei todellakaan ole muuttumassa kokkailublogiksi sen enempää kun se tähän mennessä on ollut, tämä kuuluu vaan niihin kuuluisiin pakko jakaa -ohjeisiin. Pointsit ehdottomasti ohjeen yksinkertaisuudelle ja muutamalle aineelle, joista suurin osa löytyi meidänkin kaapista!

Ihanaa maanantaita kaikille, muutama tästä tulee hyvä päivä -mantra tarvittiin tähän aamuun. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti